سامانه داده برداری

سامانه داده برداری گلخانه ای و کاربردهای آن

سامانه داده برداری گلخانه ای یکی از مهم ترین سیستم‌هایی است که در مسائل مدیریت منابع، مورد استفاده مهندسان و متخصصان قرار می‌گیرد. این سامانه از یکسری ریزپردازنده و گجت‌های کوچکی تشکیل شده است که با کمک آن‌ها، فرآیند دریافت اطلاعات راحت‌تر شده است.

این سامانه برای دریافت اطلاعات محیطی و تبدیل آن به مدل‌های مورد نظر مهندسان، اهمیت بسیار زیادی دارد. از طرفی برخی از موج‌های ساخته شده توسط برخی سنسورها نیر نیازمند تبدیل شدن به آنالوگ‌های مخصوص دارند. تمام مواردی که نام برده شد، توسط سامانه داده برداری صورت می‌گیرد.

آشنایی با برخی از ابعاد مهم سامانه داده برادری گلخانه ای

همانطور که پیشتر نیز اشاره کردیم، در یک توضیح کلی باید گفت که سامانه داده برداری در دریافت و تبدیل اطلاعات محیطی به قالب‌های مورد نظر متخصصان و مدیران، به کار می‌رود.

در چند سال اخیر و با گسترش تقاضا، بسیاری از گلخانه‌ها به فکر هوشمند سازی محیط کاری خود افتادند. در این گلخانه‌ها داده‌های مختلف نظیر دما، فشار، رطوبت و به طور کل هر آنچه در تعدیل وضعیت گلخانه اهمیت دارد، به آنالوگ‌های دقیقی تبدیل شده و سپس در قالب اطلاعات رقمی، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اطلاعات مختلف چگونه در این سامانه‌ ها استفاده می شوند؟

برای پاسخ به این سوال باید با این نکته توجه داشته باشید که در فضای گلخانه‌ای، اطلاعات محیطی مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این اطلاعات در ابتدا به صورت کمیت‌های فیزیکی به نمایش درمی‌آیند. این کمیت‌های فیزیکی باید به سیگنال‌های الکتریکی تبدیل شوند تا بتوان از آن‌ها اطلاعات رقمی بدست آورد.

این اطلاعات کمی فیزیکی، توسط حسگرها و تراگردان‌ها به سیگنال‌های الکتریکی قابل تحلیل تبدیل می‌شوند. به طور مثال برخی از انواع مخصوص این حسگرها، می‌توانند مواردی مثل درجه حرارت موجود در گلخانه را به ولتاژ تبدیل کرده و گزارش دهند.

وجود این سامانه چه تاثیری در عملکرد گلخانه دارد؟

همانطور که می‌دانید، پیش از رشد و گسترش اینترنت و گجت‌های پیشرفته، گلخانه‌ها به روش سنتی و به صورت دستی اداره می‌شدند. این روش مشکلات متعددی را برای صاحبان این کسب و کارها ایجاد می‌کرد.

از آنجا که مواردی مثل رطوبت، دما، فشار هوا و میزان نور محیط از المان‌های حیاتی محیط‌های گلخانه‌ای هستند؛ کنترل دستی آن‌ها در مواردی ضریب خطا بالایی دارد.

برخی از سال‌ها دمای هوا ناگهانی سرد و یا گرم می‌شد و بعضی از گیاهان حساس، از بین می‌رفتند. همچنین تغییر میزان نور محیط و یا ورود گرد و غبار به محیط داخلی، می‌تواند باعث تکثیر قارچ‌های محیطی بشود. این موارد و چندین مشکل دیگر باعث شد که متخصصان این زمینه، به مدیریت هوشمند گلخانه‌ها روی بیاورند.

مدیریت هوشمند گلخانه چه معنایی دارد؟

همانطور که اشاره کردیم، مدیریت هوشمند گلخانه می‌تواند از بسیاری از مشکلات ناشی از خطاهای انسانی، جلوگیری کند. در مدیریت هوشمند، از تکنولوژی‌هایی استفاده می‌شود که کمترین خطا را داشته و گلخانه را در معتدل‌ ترین حالت نگه دارد.

بعد مهم این مدیریت هوشمند، سامانه داده برداری گلخانه ای است. این بعد مهم درواقع شاه راه اصلی هوشمند سازی یک محیط گلخانه‌ای می‌باشد. سامانه داده برداری گلخانه ای از اجزای مختلفی تشکیل شده است.

عملکرد هر سامانه داده برداری، از چند بخش مختلف تشکیل می‌شود. اولین بخش، جمع آوری و دریافت اطلاعات است. در بخش دوم پردازش اطلاعات اتفاق می‌افتاد و در آخر نیز اطلاعات به صورت مدل‌های رقمی و یا در قالب‌های تعیین شده، گزارش خواهند شد.

سامانه داده برداری گلخانه ای ، پارامترهای موجود در گلخانه را به بستر تعبیه شده برای انتقال اطلاعت هدایت می‌کند. سپس این اطلاعات در سیستم اصلی پردازش می‌شوند. معمولا این سامانه‌ها بر روی گوشی مهندسان نیز نصب می‌شوند و تغییرات محیطی را به سرعت گزارش می‌دهند.

مزایای استفاده از سامانه داده برداری گلخانه ای

سامانه داده برداری گلخانه‌ ای مزایای اقتصادی بسیار زیادی دارد. به طور کل استفاده از هر سامانه داده برداری، منجر به نصب سنسورها داخل محیط می‌شود. سامانه داده برداری گلخانه ای نیز هر گونه ناهنجاری را به سرعت گزارش می‌دهد. همراه ما باشید تا با تمام مزایای یک گلخانه هوشمند، آشنا بشوید.

پایدار نگه داشتن دما با توجه به نیاز گیاهان

همانطور که می‌دانید، دما یکی از مهم‌ترین فاکتورهایی است که در رشد گیاهان تاثیرات بسیار زیادی دارد. سامانه داده برداری گلخانه‌ای، دمای محیط را از محیط اطراف دریافت کرده و آن را به سیستم‌های هوشمند منتقل می‌کند.

این سیستم‌های هوشمند فرمان‌های کنترلی مناسبی برای دستگاه‌های روشنایی و سایر دستگاه‌ها می‌فرستند تا گلخانه دوباره در شرایط عادی قرار بگیرد.

تسهیل فرآیند آبیاری و کوددهی

آبدهی و کوددهی به موقع و به اندازه، یکی دیگر از دغدغه‌های کشاورزان است. در سیستم هوشمند، دستگاه‌های مخصوصی تعبیه شده است که مقدار خیسی خاک را اندازه‌گیری می‌کنند و توسط رابط، به سیستم هوشمند منتقل می‌کنند.

برخی دیگر از این دستگاه‌ها می‌توانند میزان نمک موجود در خاک را بسنجند و زمان دقیق مورد نیاز برای کوددهی را به دستگاه کنترلی گزارش دهند. در نتیجه سامانه داده برداری گلخانه ای در مدیریت بهتر و افزایش کیفیت محصولات تولید شده، بسیار موثر عمل می‌کند.

بهبود عملکرد کشاورزان دربرابر شیوع بیماری

گزارش به موقع علائم موثر در شیوع بیماری گلخانه‌ای، یکی دیگر از مزایای مهم و کلیدی سامانه‌های داده برداری هوشمند است.

درواقع سامانه داده برداری گلخانه ای به کمک هوش مصنوعی، میزان دما و رطوبت خاک را به کشاورزان اعلام کرده و آن‌ها با توجه به وضعیت خاک، می‌توانند از داروها و مواد شیمیایی مختلف استفاده بکنند.

با دقت در این گزینه می‌توان پی برد که سامانه داده برداری گلخانه ای ، می‌تواند از هزینه‌های آینده نیز جلوگیری کرده و مزایای اقتصادی فراوانی داشته باشد.

چه تجهیزاتی در هوشمند سازی گلخانه‌ها مورد نیاز است؟

برای استفاده از سامانه‌ داده برداری گلخانه ای ، لازم است از برخی تجهیزات هوشمند استفاده بکنید. در ابتدا به برخی از دستگاه‌های گزارش‌دهنده پارامترهای گلخانه‌ای نیازمند هستید.

در ادامه سیستم‌های هوشمند و پلتفرم‌های مورد نیاز برای دریافت گزارش را باید تنظیم کنید. در این سیستم، سنسورها و رله‌های هوشمند نیز بکار می‌روند. توسط این تجهیزات، اطلاعت محیطی پردازش و تحلیل می‌شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *