سامانه داده برداری

سامانه داده برداری در صنعت خودرو

سامانه داده برداری فناوری نوینی است که از مجموعه‌ای از تجهیزات مخصوص تشکیل شده است. انواع سامانه‌های داده برداری وجود دارند که هر کدام در صنایع و محیط‌های مختص خودشان بکار می‌روند.

سامانه داده برداری از ضروری‌ترین ابزارها برای جمع‌آوری دیتا از محیط اطراف و تبدیل آن به مدل‌های رقمی بشمار می‌رود. این سامانه بااستفاده از ابزارهای مخصوص، انواع کامپیوتر و دستگاه‌های دیجیتال را برای تحلیل داده‌ها بکار گرفته است. حضور این دستگاه‌ها در فرآیند جمع‌آوری اطلاعات، صحت نتایج نهایی را به مقدار زیادی افزایش می‌دهد.

سامانه داده برداری در چه محیط‌ هایی بکار می رود؟

در یک بررسی کلی باید بگوییم که انواع سامانه داده برداری در هر فضایی که نیاز به تحلیل اطلاعات محیطی وجود داشته باشد، بکار می‌رود. این سامانه‌ها وابسته به فضایی که قرار است در آن بکار گرفته شوند، ویژگی‌ها و تجهیزات مناسب خود را دارند.

محیط‌های آزمایشگاهی، صنایع خودروسازی و سیستم‌های اتوماسیون از آن دست مواردی هستند که از سامانه داده برداری استفاده می‌کنند. در محیط‌های کاری این موارد، دیتاهای آنالوگی وجود دارد که لازم است به مدل‌های رقمی بشوند. این کار از طریق بکارگیری سامانه‌های داده برداری قابل انجام است.

مزایای جمع آوری دیتا به کمک سامانه

در برخی از صنایع، دیتاها و اطلاعات محیطی اهمیت بسیار زیادی در روند کاری و تصمیم‌گیری‌های بلند مدت و کوتاه مدت دارند. به طور مثال دما، ولتاژ و میزان فشار از فاکتورهایی هستند که اهمیت زیادی در برخی از صنایع دارند. بکارگیری انواع سامانه داده برداری باعث می‌شود که اطلاعات دقیق  ثبت شده و تحلیل شوند.

همچنین در بسیاری از موارد، بکارگیری این سامانه‌ها باعث می‌شود که هزینه‌های آتی به مقدار زیادی کاهش پیدا کنند. در نظر داشته باشید که اطلاعات و مدل‌های رقمی که به کمک سامانه داده برداری بدست می‌آیند، درصد درستی تصمیمات را تا حد زیادی ارتقاء می‌دهند.

ورود این سامانه به صنعت خودرو سازی

یکی از جدیدترین حوزه‌هایی که سامانه داده برداری وارد آن شده است، حوزه تولید ماشین و سرمایه گذاری بر روی مدل‌های جدید ماشین‌های خودران است. یکی از مهم‌ترین بخش‌هایی که درباره طراحی انواع خودروهای خودران وجود دارد، گردآوری اطلاعات محیطی و بکارگیری آن‌ها در طول رانندگی است.

بستری که قرار است انواع خودرو در آن قرار بگیرد، اهمیت بسیار زیادی دارد. اجسام و میزان تحرک یا ثبات آن‌ها، در طراحی خودرو و آپشن‌های آن بسیار تاثیرگذار می‌باشد. این سامانه در نصب انواع آپشن‌های پیشرفته مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این سامانه‌ نه تنها در انواع خودرو بکار می‌رود، بلکه برای نقشه برداری شهری یا در اصطلاح کاداست شهری نیز مفید واقع می‌شود. سامانه داده برداری باعث می‌شود که این نقشه‌ها در پلتفرم‌های 2 بعدی و 3 بعدی ارائه شوند.

شروع حضور سامانه داده برداری در طراحی خودرو

حتما با برندهای خودروسازی روبه‌رو شده‌اید که در تبلیغات خودرو خود، از عباراتی مثل خودران استفاده می‌کنند. نمونه‌های آشنای این آپشن‌ها، سیستم‌های هشدار انحراف از رانندگی بین خطوط می‌باشد.

برای نصب این آپشن‌ها بر روی مدل‌های مختلف و پیشرفته، از سامانه داده برداری استفاده می‌شود. به کمک این سامانه‌ها اطلاعات محیطی مورد نیاز برای بکارگیری این آپشن‌ها، جمع‌آوری می‌شوند.

درنتیجه می‌توان گفت که از زمان ورود خودروهای خودران سطح 1، استفاده از انواع سامانه داده برداری هوشمند در این خودروها، شروع شد. هر چه از خودروهای سطح 1 به سمت خودروهای سطح  5 حرکت می‌کنیم، میزان بکارگیری این آپشن‌ها و سطح تکنولوژی آن‌ها افزایش پیدا می‌کند.

تاثیر این سامانه در رانندگی افراد

استفاده از سامانه داده برداری در تولید ماشین، باعث بالاتر رفتن سطح خودروهای تولید شده و راحتی بیشتر راننده می‌شود. سطح حرفه‌ای بودن سامانه‌های بکار رفته در خودروهای سطح 1 تا 5، رو به افزایش بوده است. در ادامه با برخی از تاثیرات مهم این سامانه آشنا خواهیم شد.

کاهش خطا

همانطور که پیشتر اشاره کردیم، این سامانه‌ها اطلاعات محیطی را دریافت کرده و باتوجه به پلتفرم‌های طراحی شده، به راننده اطلاع می‌دهند. مواردی مثل انحراف از رانندگی بین خطوط که ممکن است ناشی از خستگی و خواب‌آلودگی راننده باشد، بااستفاده از سامانه داده برداری گزارش می‌شود.

در این مواقع می‌توان گفت که سامانه‌های داده برداری در هوشیار نگه داشتن راننده نسبت به خطرات بسیار موثر عمل می‌کنند. این سامانه‌ها از وقوع بسیاری از تصادفات ناشی از حواس پرتی راننده، جلوگیری می‌کنند.

ارتقاء سطح امکانات رفاهی ماشین

یکی دیگر از مواردی که جزء مزایای این سامانه محسوب می‌شود، افزایش راحتی کاربران در حین رانندگی است. همانطور که می‌دانید، در برخی از ماشین‌های سطح 5، شاهد حضورنسل جدیدی از این سامانه‌های داده برداری هستیم. این مدل‌ها با دریافت نقشه از پیش طراحی شده، حرکت می‌کنند. همانطور که از نام این خودران‌های سطح 5 مشخص است، نیازی به کنترل راننده در طول مسیر وجود ندارد.

کدام آپشن ها مربوط به وجود سامانه است؟

البته باید توجه کرد که هر گونه هشدار دریافت شده نشان از وجود سامانه داده برداری نیست. برخی از این آپشن‌ها از طریق پردازش تصویر این هشدارها را اعلام می‌کنند. برای اینکه هشدارها و آپشن‌های اعلام شده در سطح خودران‌های 4 و 5 واقعی باشد، داده برداری از مسیر لازم است.

این موضوع درباره همان نکته اولیه‌ای بود که در ابتدای بحث درباره سامانه داده برداری در صنعت خودروسازی راجع به آن صحبت کردیم. داده برداری از مسیر به کمک تجهیزات، برای اعمال خدمات داده برداری، کاری ضروری محسوب می‌شود.

مشکلات بکارگیری این سامانه در خودروسازی

باتوجه به مواردی که در بالا اشاره کردیم، شاید برای بسیاری از افراد این سوال پیش بیاید که چرا باتوجه به کارآمد بودن سامانه داده برداری، همچنان این سیستم حضور گسترده‌ای در تولید خودرو ندارد؟

برای پاسخ به این سوال باید به چند نکته اشاره کنیم. یکی از آن موارد، واردات فناوری‌های مورد نیاز است. علم این موضوع و همچنین تجهیزات مورد نیاز، مواردی هستند که واردات آن‌ها و یا تولیدشان بسیار هزینه‌بر خواهد بود.

مسئله بعدی، عدم وجود سرمایه گذار است. این فناوری و اجرای آن، هزینه زیادی خواهد داشت. برای ورود سامانه داده برداری به صنعت خودرو، لازم است سرمایه مورد نیاز به بازار آن تزریق شود.

در این صورت هزینه‌ها تنها با تولید انبوه پایین خواهند آمد. سنسورها و لیزرهایی که برای کارکرد سامانه داده برداری خودرو مورد استفاده قرار می‌گیرند، هر کدام هزینه نصب و تهیه زیادی دارند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *